El Pinotxo de la Boqueria: “BCN és molt turística, però el públic nacional s’ha de cuidar”

El Pinotxo és un dels bars de mercat més coneguts de la ciutat de Barcelona. Es troba situat al Mercat de la Boqueria, just a l’entrada per la porta de la Rambla, davant de la parada de metro del Liceu (L3). És fàcil trobar-lo, ja que té una marioneta gegant d’en Pinotxo damunt del cartell del bar.

Aquest emblemàtic bar porta més de 70 anys a la Boqueria, des de 1940. En Jordi, el propietari, destaca que el negoci conserva l’essència que el caracteritza oferint plats tradicionals de tota la vida, com per exemple l’estofat o el cap-i-pota. Però també ha adaptat l’oferta a les exigències dels clients, i des de fa anys que també cuinen tot tipus de peix fresc i marisc.

En Jordi explica que tenir un negoci al mercat significa tenir un magatzem immens d’habituallament a disposició. Fins i tot els paradistes, quan van a fer-hi un cafè, els hi porten les comandes directament al bar. Això fa que els seus plats siguin d’una “qualitat elevada” degut a que són frescos i cuinats al moment. I comenten que fins i tot tenen clients d’Andorra que els truquen abans per reservar-hi un plat abans de baixar del Pirineu.

Pels treballadors del bar, el Pinotxo es conegut perquè fa molts anys que està obert, però especialment perquè la Boqueria “sempre ha sigut un lloc on els restauradors han vingut a comprar, i molts amos de restaurants venien a esmorzar al nostre bar. Això ens ha anat donant un nom amb els anys”. Ara bé, esperen que aquesta hegemonia no canviï amb les obres del mercat, que encara no estan acabades: “Fa tres anys que no tenim pàrquing a la Boqueria i això és un gran hàndicap, ja que l’afluència dels clients nacionals ha baixat. El públic nacional s’ha de treballar. Ara Barcelona és molt turística, però nosaltres fa molts anys que estem treballant amb clients d’aquí”

Tot i la crisi i la mancança de l’aparcament, en Jordi no es queixa. La Boqueria és un dels molts punts turístics més importants de la ciutat, i tenir-hi un negoci és un èxit quasi segur. Les aglomeracions de turistes pels passadissos del mercat potser agobien una mica, però l’avantatge, segons els treballadors del Pinotxo, és que gràcies a aquest tipus de clients quasi no han notat la crisi. Els clients de tota la vida valoren molt els plats de cuina catalana casolana, però també els plats incorporats recentment, com ara els calamrcets a la planxa amb fesols del Ganxet o les tapes de peix fregit.

I perquè el bar té aquest nom de l’imaginari dels contes fantàstics? Pinotxo d’on surt? Ho podeu descobrir en el vídeo de Barcelonamenjaalmercat a continuació!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s