“La millor promoció del restaurant és treballar bé i no enganyar la gent”

Hem parlat amb el propietari del restaurant Cal Joan, situat al Mercat de Santa Caterina de Barcelona a les parades numero 108, 109 i 110.

Ens expliquen que és un establiment que va obrir les seves portes l’any 1984, i que sovint està ple de clients fixes que hi acudeixen des de que van obrir. Amb el temps, la gent que treballa al propi mercat ha acabat formant part d’aquesta clientela fixa, i alhora hi ha fortes corrents de turistes que es paren a dinar.

Es tracta d’un restaurant de cuina casolana, cuina de mercat, com ens diu el propietari “cuina de tota la vida” feta amb productes adquirits exclusivament al mercat. El menú diari costa 11 euros i varia cada dia i també en funció de l’estació de l’any; plats freds a l’estiu i plats calents a ple hivern. Tot i així, hi ha una oferta que no varia: l’amanida i la verdura són primers plats que sempre hi són, i de segon sempre hi ha algun plat de carn. Els plats estrella ens comenten que són els “callos”, les mandonguilles, el pop a la gallega, les croquetes tots ells en format de tapa. Anecdòticament, ens expliquen que els clients turistes acostumen a demanar croquetes, calamarsa a la romana, i sovint “callos” i que al 99% dels anglesos que els proven no els hi agrada el gust i s’acaben decantant per la tapa de xoriçets i l’entrepà de truita de patates.

Avantatges de treballar a un mercat? Segons el propietari de Cal Joan, l’horari i la clientela. Desavantatges? Que és un bar que no el trobes si no el busques, la clientela hi va expressament perquè ha sentit a parlar d’ells o bé ja els coneix. També destaca que és un mercat amb menys afluència de visitants que per exemple el Mercat de la Boqueria, que és segons el propietari “un riu de gent”.

Respecte a la crisi, el restaurant Cal Joan s’ha vist afectat com molts d’altres establiments del sector de la gastronomia, però ho ha combatut deixant els preus iguals considerant que un encariment dels seus productes hauria estat contraproduent. Un motiu per anar a Cal Joan és el  preu, el tracte i la qualitat dels seus productes. Ens asseguren que la millor forma de promocionar-se és el boca a boca, juntament amb el bon treballar i no enganyar la clientela.

IMG_3966 IMG_3967 IMG_3968 IMG_3969 IMG_3970 IMG_3971 IMG_3972 IMG_3953 IMG_3954 IMG_3955 IMG_3956 IMG_3957 IMG_3958 IMG_3959 IMG_3960 IMG_3961 IMG_3962 IMG_3963 IMG_3965

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s